Zermatt: Espen Askeladd

Klokken er 06.40. Thomas ser ut vinduet og det eneste han ser er SNØ! Hele natten gjennom har det vært et massivt snøfall. Ferien kunne ikke startet bedre. Etter litt somling på morgenkvisten er gruppen endelig klar for de utfordringene fjellet har å by på. Været er upåklagelig. Sol, med varierende skydekke. Matterhorn express er navnet på heisen som tok oss fra sentrum til toppen av fjellet. Denne heisen tok ikke mindre enn 25 min! Enkelte av oss prøvde de preparerte løypene mens andre havnet rett i fjellsiden med uberørt puddersnø! Alpint, telemark og snowboard side om side i pudder til langt opp på knærne. Etter flere gode turer i uberørt pudder måtte vi selvsagt ta en sjekk på hvor mye snø det faktisk har landet i løpet av natten.

En snittprøve i fjellveggen viste opp mot 100cm med deilig puddersnø. Dette er uten tvil en av de beste dagene vi har hatt på ski. På Klein Matterhorn fikk to av oss også vist våre fantastiske koreografiegenskaper etterfulgt av dans på 3883 meter over havet. Beklageligvis ble dagen avsluttet med observasjon av sondesøk og sporhunder i nedre del av løypen der det hadde gått et ras. Heldigvis ble ingen tatt av raset.

Etter en lang hard dag på ski var det klart for afteski. Det gikk som det måtte gå. Litt for mye for enkelte. Årsaken er en unik vinnervilje i ping pong, som øker eksponentielt med promille. Kvelden ping pong aften ble avsluttet med Marit sitt motto for dagen: EG KLØR ETTER Å KOMME MEG UT HERFRA!!!!

En fantastisk dag er avsluttet! Med Duff Luck i førersetet.