Zermatt: Tåkeheimen

Dagen startet tidlig som den bør gjøre på en respektabel skiferie. Alle var ved friskt mot etter det massive snøfallet som har landet i løpet natten. Det som er virkelig den store fordelen med å reise til steder som Zermatt utenfor høysesong er at man får det meste av pudderkjøring for seg selv. Det viser seg at det for det meste er kun skandinavere som kjører utenfor løypen. Selv når det finnes merkede offpisteløyper er det et fåtall mennesker som kjører her. Dette medførte selvsagt at vi hadde en fantastisk dag i fjellet, til tross for massivt kontinuerlig snøfall gjennom hele dagen.  Man kan også merke seg at man står aldri i kø når det er utenfor sesongen og alle vinterferier er avviklet.

Lasse som også kan regnes for den klassiske løypekjøreren fikk også noen fantastiske turer i “preparerte” løyper som var dekket av et 10cm tykt lag pudder. Her handlet det kun om å få så mange turer som mulig før hele den sveitsiske fjellheimen våknet og skulle ta del i den samme herligheten. Etter endt dag på ski bar det avgårde til afterski.

Første del av afterskien ble i en lokal bar i løypen. Her serverte de alpinski med shot’s. Hjemmelaget Caramel vodka for å være presis. Dette viste seg å være en sikker vinner. Dessverre var det ikke live band her denne dagen så da bar det videre til Zermatt sentrum til kanskje det beste afterski stedet ifølge verten vår. Her var det utendørs servering midtvinters, med varmelamper. Som vi pleier sørget vi for å gjøre oss bemerket på stedet. Med allsang, skåler, dans og generelt høyt støynivå ble vi belønnet med Jagermeister shots på hele gruppen av bartenderen. Vi bygget også det vanlige tårnet av tomme ølglass, heldigvis i plastikk. Allsangen bestod i “SK Brann, Bergen stolthet”, “Byen e’ Bergen” og The Hoff sin “Freedom”.

Man kan trygt si at dette ble en tidlig kveld på de fleste!