Zermatt: Pudderdrømmen!

Tidlig opp med frokost. Enkelte litt sliten fortsatt etter en hard afterski dagen før. Noen hadde også delvis mistet stemmen. Dette viste seg heldigvis å ikke være av betydning for resten av dagen. En liten titt ut vinduet viste oss at vi nok en dag hadde fått nye 20cm med pudder. Tidlig avgårde for å hente nyslipte ski var vi endelig på plass i trekket 08.30. En rask titt på tavlen fortalte oss at alt var stengt. Gjentatte drønn fra fjellheimen ga oss en indikasjon på hva som ventet oss på fjellet når det endelig åpnet.

mg_5441Det var kun den ene delen av anlegget som åpnet når vi endelig fikk plass i en gondol. Forventet åpningstid på den delen av fjellet der vi ville var 4.5 timer. Så for vår del bar det opp til kjente trakter. Nok en dag med nydelige løyper der vi hadde en kombinasjon av preparert og pudder. Utenfor løypen var det på toppene nok et lag med 40cm nysnø. Været denne dagen var overskyet med lett snødrev og periodevis med sol. En årvåken sjel i gruppen registrerte et infoskilt som fortalte oss at solens effekt øker med 12% pr 1000 høydemeter og at man kunne gange det med 5 pga nysnø. Dette gir oss denne dagen en effekt fra solen på hele 180%. Man kan trygt si at alle i gruppen nå kan vise til ulike fargevarianter av rød!

Senere på dagen åpnet den andre siden av fjellet. Duff Peak Expedition staket ut kursen mot ukjente områder. Vi har alle sett oss ut offpiste områder som er regulert av anlegget. Som da også betyr at de skal være “trygge”. Gondolen fra Gant til Hohtälli tok oss 1000 høydemeter oppover på i underkant av 5min. Her poppet det litt i ørene på de fleste. På toppen her delte gruppen seg i flere deler. Noen valgte kulekjøring der andre tok turen ut i pudderet. Turen ned kan for de av oss som tok utfordringen regnes som den beste pudderopplevelsen noensinne. Her var det enorme mengder snø i flere kilometer med løype. Hele turen ned tok ca 45 minutter, da inkludert pauser og photosessions. En tur ned her fikk holde for dagen. Klokken viste såpass mye at vi måtte tenke på å komme oss tilbake til sentrale områder for å rekke gondolene ned til Zermatt igjen.

mg_6071Tilbake til leilighetene ble erfaringer delt og det viste seg at alle gruppene hadde hatt pauser mot slutten der det ble kjøpt inn en og annen øl som en belønning for nok en slitsom dag!