Chamonix, Schladming (2010)

Chamonix

Etter en toukerstur til Canada, var gjengen i 2010 tilbake til de franske alper! Det var her Kjetil Kvamme fikk sin alpedebut! Snakk om å gjøre det med stil.

Chamonix kan ganske enkelt beskrives som en av verdens fremste skidestinasjoner. Majestetiske fjell med løyper ned de merkeligste traseer. Eneste vi hadde å si på denne turen var hvordan vi bodde. Vi skulle spare penger et sted og det ble på leilieghetene/rommene. Her var det stor misnøye mot Langley som var vår reiseoperatør.

Vi hadde på ingen måte tenkt å la dårlige boforhold ødelegge turen. Vi var nok en gang heldige med været. Det var nysnø og mer nedbør i sikte hver eneste dag. Vi utforsket alle anleggene med all den tiden vi hadde til rådighet. Det som raskt ble en liten favoritt var Balme, innerst i Chamonix dalen. Her fant vi urørt pudder så langt øyet kunne se. Det kan nok ha noe med saken å gjøre at vi tok en liten “omvei” gjennom en nasjonalpark som var sperret av for skifolk, men hva gjør man ikke for å få de beste forholdene. Grand Montets var også en vinner i gruppen grunnet sine høydemeter og bratte fjellsider. Her var Morten og Marit i sitt ess.

Les Houches kunne by på den kaldeste dagen, her hadde vi korte turer med tur innom løypekafeen for litt varm sjokolade. Vi hadde temperaturer ned mot -22 grader denne dagen. Thomas SG hadde også en fight med en lærer med en skoleklasse der han skjelte ut læreren for å behandle enkelte av barna “respektløst”. Kudos til thomas!

Chamonix kunne også by på afterski og strippeklubber. Ikke rart vi mistet Jonas to av kveldene. Gutten så stjerner!

La oss ikke glemme Agui de Midi. En fantastisk topp på 4842moh. Dette var en 15min gondoltur på to etapper unnagjort på like mange minutter. Enkelte kropper tålte ikke den høydevariasjonen like godt så for noen ble det en kort titt på toppen. Ved en annen anledning skal vi nok tilbake her, og da blir det også en offpiste tur ned fra fjellet på breen bak Agui de Midi. Fra toppen hadde vi fri sikt til toppen av Mont Blanc, i luftlinje var det snakk om ca 1km. Vi kunne også se til Italia over breen. En bree som også ble brukt som transportetappe mellom landene.

 

Facts Chamonix:

  • Høyde byen: 1035 moh
  • Høyeste nedfartshøyde: 3842 moh
  • Antall heiser: 49
  • Km preparert løype: 180
  • Antall restauranter i bakken: 18
  • Barer: Langley Hotel Gustavia = WIN
  • www.chamonix.com

Deltakere fra Duff Peak: Kjetil J, Thomas “Kiwii”, Morten, Jonas, Mikke, Marit, Kjetil K
Also appearing: Geir Håkon, Gro, unknown

Schladming

Deltakere fra Duff Peak: Daniel, Kim, Jon