Val Thorens, Zillertal, Cervinia, Badgastein (2006-08)

Val Thorens  (06)
Det var her det hele startet. Idrettslaget til HiB arrangerte alpetur, vi måtte melde oss inn der for å få lov til å være med – hadde egentlig ikke tid til slikt i den travle studiehverdagen….

Turen gikk til Frankrike – til et sted ingen hadde hørt om. Val Thorens!?. Vi fløy inn til Geneve og busset videre derfra. Kalenderen viste 19. mars 2006.

Det var her vi ble kjent med awesome afterski, lykkerusen med pudder, ski in ski out, og ikke minst hvor små skianleggene hjemme i lille Norge egentlig er. 179 heiser i tre daler, tilsammen over 600 kilometer med preparerte løyper. Vi fikk ikke kjørt gjennom halvparten. Ihvertfall ikke når vi våknet til en god halvmeter med pudder andre dagen… Thomas måtte kjøpe nye ski for å holde følge utenfor løypene! Med erfarne fjellfolk fra Voss til stede, var det bare å gi gass, prøve og holde følge, og nyte! Resten av uken bød på sol og god stemning – det hele var perfekt fra A til Å.

Det var også her Thomas hadde grønne ski, grønn lue (den etterhvert legendariske bula drageluen!), grønn fleece og ikke minst grønn drink – og så en blomstervase som resulterte i det berømte “sliten” bildet dagen derpå!

Da uken gikk mot slutten var det klart for flere av oss at dette var noe som skulle bli et fast innslag i vintersesongen!

Facts Val Thorens:

 • Høyde by: 2400 moh
 • Høyeste nedfartshøyde: 3230 moh
 • Antall heiser: 179 inkludert 2 store gondoler
 • Km preparert løype: Over 600
 • Antall løyper: 307
 • Antall restauranter i løypene: 12
 • Barer: Nok
 • www.valthorens.com

Deltakere fra Duff Peak: Kjetil J, Morten, Thomas “Kiwii”, Jonas, Knut
Also appearing: Deltakere fra HIB

Zillertal (06)

Ett helt annet sted, med helt andre mennesker var det duket for to unge fremtidige Duff Peak medlemmers debut i de Østerriske Alpene. Reisen begynte allerede i Praha der to unge lovende medisinstudenter ventet på et reisefølge fra Bergen. Her ble det leid to underdimensjonerte Skoda-er som tok dem på en reise gjennom Tyskland og til slutt den endelige destinasjonen i Østerrike. Her ble vi mottatt av vertene vi leide en kjellerleilighet hos – som serverte en lokal snaps for å ønske oss velkommen.

Gruppen hadde stor spennvidde innenfor ferdighetsnivå. Dette gjorde at dagene ble tilbrakt i forskjellige anlegg med forskjellige vanskelighetsgrader. Et av høydepunktene kom da følget tok skiheisen som gikk opp ved siden av Harakiri-bakken. Torsdagen starter med et fall som gjør at Daniel skader seg såpass at han ikke kan stå på brett (de neste årene). Heldigvis er det OL i Torino samtidig som gjør det beleilig å reise dithen for å få med seg bronsefinalen i curling for menn (USA vs. GB). Hele turen ble avsluttet med en langhelg i en koselig by litt utenfor Praha.

Deltakere fra Duff Peak: Daniel Røtne, Idar Landro

Cervinia  (07)
Cervinia/Breuil var destinasjonen dette året. Cervinia er på grensen til sveits og har felles anlegg med Zermatt. Cervinia er den billigere utgaven, og har på langt nær samme partyfaktor som Zermatt. Det satte derimot ingen brems på gjengen som var klar for mer pudder, afterski og morro.

Vi fikk selvsagt massivt snøfall. Kombinert med litt dårlig vær som gjorde at Zermatt siden var stengt i to dager. På vår side av fjellet derimot var det GOD stemning. Vind på toppen men massivt med pudder. Gjengen var fortsatt ny til dette med pudder så det ble nok et ledd i læringsprosessen.

Facts Cervinia

 • Høyde by: 2050,oh
 • Høyeste skiheis: 3899moh (høyeste skiheis i Europa)
 • Vertikaldrop: 1850m
 • Antall heiser: 57
 • Lengste løype: 22.5km
 • Preparerte løyper: 350 km

Deltakere fra Duff Peak: Kjetil J, Morten, Jonas, Knut
Also appearing: Robert, Geir Håkon

Badgastein (08)

Badgastein er et fantastisk sted i Gasteiner dalen Østerrike. Her var det litt å velge i for alle og enhver. Fantastiske løyper og en av verdens beste afterski barer.

På vei til Badgastein fikk vi en melding av flykapteinen: “Vi begynner straks innflyvningen mot Salzburg, der kan vi melde om tropisk storm og 14 varmegrader”. Det kunne vel kanskje blitt levert en verre melding her, men for oss, der og da var det et rimelig hardt slag i trynet! I bussen på vei innover i dalen, kjørte vi forbi det ene skistedet etter det andre, her var det kun gress og beitende kyr å se. Dette lovet ikke bra for uken.

Første dag på ski. Vi måtte ta turen til isbreen for å få stått. Løypene var stengt fra fjellet og ned til byen, her var det grønne marker så langt øyet kunne se. Heldigvis så var det håp i det fjerne da værmeldingen kunne by på mye snø i de kommende dagene. Så var det dette med metrologer og klaff på meldingene. Heldigvis for oss så traff de maks denne gangen. Det snødde i flere dager. Sportsgastein (som er det øverste anlegget i dalen, ca 30 min fra Badgastein med buss) var stengt grunnet rasfare. Dette anlegget åpnet heldigvis og vi stod først i køen. Dette var nok gruppens første møte med over 1 METER med pudder. Nok en gang fikk vi pudder til knærne. #Duffluck yet again.

Badgastein er kjent for andre ting enn bare ski. Det er et kjent sted for bad og velvære. Vi måtte selvsagt innom spa senteret for utendørs svømmebasseng og boblebad. Dette gjør seg virkelig i -15 grader og solnedgang. Merk: hele gjengen ble syk når vi kom oss hjem til Bergen :)

Deltakere fra Duff Peak: Kjetil J, Knut, Jonas, Morten
Also apprearing: Anette, Robert, Geir Håkon, Åshild

Duff Peak Expedition – Eurotrip 06-08 from DuffPeakAdmin on Vimeo.