Whistler/Blackomb (2009)

Whistler/Blackomb

Vinner kåringer år etter år som klodens beste skidestinasjon!

Gruppens første 2 ukers tur. Det er langt å reise så da blir det også naturligvis et lengre opphold. Når vi ankom Whistler fikk vi vite at det hadde ikke vært så lite snø som nå de siste 40 årene. Snakk om flaks. Endelig på tur over dammen så er det jammen ikke snø. Men vi lot ikke det legge en demper på stemningen. For første gang la vi heller ikke noe imellom på pengebruken. Vi hadde store leiligheter med tilhørende utendørs boblebad. Her skulle livet nytes de neste to ukene.

Selv om nedbøren lot vente på seg første uken brukte vi dagene i fjellet. Det var knallforhold i løypene og solen skinte. Det lå i kortene at det skulle komme snø så det var bare til å smøre seg med tålmodighet. Lange dager i bakken, lange kvelder på afterski. Er det noe de kan i Whistler så er det “ja takk, begge deler”.

Som i Østerrike så kom snøen til slutt. Og med snøen kom også kuldegradene. Vi fikk mange herlige dager med mye snø, men en voldsom kulde. -15 til -20 grader var ikke et ukjent fenomen i skyggen. På toppene var det også vind man måtte ta hensyn til så det var bare til å kle seg varmt. Det man også kan si om de som er på ferie i Whistler er at de er like glad i pudder som oss nordmenn, så her var det førstemann til mølla. Det var en kamp om pudderet, så var man ikke med på leken første timen etter åpning så var det ikke mer løssnøkjøring den dagen. Men i Norge har vi køkultur så det fikset vi lett :p

Whistler og Blackomb er to fjell. Før OL i Vancouver bestemte de seg for å bygge en “peak to peak” gondol fra det ene fjellet til den andre. Denne var akkurat åpnet når vi ankom Whistler. Midt mellom de to toppene er gondolen 400m over bakken. Jonas fikk seg en luftig tur da han var heldig å få en gondol med glassbunn. Men det passet nok Jonas bra, som den klatreren han er.

Fantastik ferie, fantastisk sted. Absolutt et sted vi alle kan tenke oss å besøke på nytt!

Deltakere fra Duff: Kjetil j, Morten, Marit, Knut, Jonas, Mikke
Also appearing: Geir Håkon, Robert, Jonathan

Duff Peak Expedition – Canada 2009 from DuffPeakAdmin on Vimeo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>